Despre Mine

Sunt medic specialist pediatru si in acelasi timp, mamica a 2 copii (in varsta de 1 an si respectiv 5 ani). Am absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF „Carol Davila”Bucuresti in 2003 si m-am format ca medic specialist pediatru in Spitalul Clinic de Urgenta Pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Ca medic si ca om, stiu ca sanatatea copilului este cel mai important lucru pentru orice parinte (sau asa ar trebui sa fie) iar ca mama inteleg foarte bine temerile parintilor, anxietatea, neplacerile, problemele care apar atunci cand copilul are poate cea mai neinsemnata afectiune, daramite atunci cand este vorba despre o patologie serioasa.

Am creat acest site in primul rand din dorinta de a raspunde multor intrebari care mi-au fost adresate de nenumarate ori, in timpul consultatiilor, constienta fiind ca exista o mare lacuna in domeniul comunicarii medic-pacient.

De foarte multe ori, cred ca v-ati aflat in situatia in care ati iesit din cabinetul medicului (fie el de familie, fie specialist) departe de a fi lamurit asupra multor aspecte legate de afectiunea copilului dumneavoastra. Nu am sa intru in detalii pe acest subiect, incercand sa acuz sau sa scuz. Am sa incerc sa vin in ajutorul parintilor cu informatii cat mai precise, pe intelesul tuturor, fara a-mi dori ca ele sa fie primite ca un substitut al unui consult medical de specialitate. Medicul care examineaza copilul este cel care stabileste atat diagnosticul cat si tratamentul.

Scopul acestui site este sa va explic cat mai multe lucruri – despre afectiunile copiilor, despre cum pot fi ele diagnosticate, prevenite, tratate – sa va aduc informatii medicale actuale, corecte si complete, in acord cu lumea civilizata despre care vorbim toti, pentru a va ajuta sa luati unele decizii in anumite situatii, spre binele copiilor.

Am apreciat intotdeauna mamicile care au venit cu diferite intrebari pornind de la informatii citite de pe internet, chiar daca de multe ori acestea nu au fost cele mai exacte. Respect bunavointa lor si timpul petrecut pentru a se documenta si sper ca aceste pagini sa vina in ajutorul lor, informatiile si intreg continutul fiind scrise sau avizate de mine.

Subiectele abordate vor fi pentru inceput legate de cele mai frecvente afectiuni de care ma lovesc in practica, ulterior ma voi orienta mai mult catre ingrijirea copilului sanatos pentru ca este mai inteligent sa incerci sa previi o boala decat sa fii pus in situatia de a trebui sa o tratezi. Aceste subiecte pot fi sugerate si de dumneavoastra: imi puteti adresa intrebari pe adresa de email si ma voi stradui sa raspund fiecaruia sau voi publica un articol pe tema respectiva, daca voi considera ca vine in ajutorul mai multor parinti.

Sunt convinsa de importanta educatiei medicale continue – pentru ca este singura modalitate de a fi in acord cu ultimele noutati in medicina copilului si nu numai, dar, in acelasi timp, realizez si faptul ca daca medicul nu gaseste o maniera potrivita de a le comunica si parintilor, atunci scopul actului medical nu a fost atins. De aceea, daca raman inca nelamuriri pe subiecte deja tratate va rog sa mi le semnalati si voi incerca sa completez sau sa schimb continutul.

Aici gasiti mai multe informatii despre pregatirea, experienta si competentele mele:

http://www.linkedin.com/in/dr-gabriela-mateescu-pediatru/

Dr. Mateescu Gabriela-Adriana

 

Leave a reply